info@moa-bs.nl

BTW laag van 6% naar 9%

gecertificeerd dealer King Business Software

BTW laag van 6% naar 9%

Per 1 januari 2019 verandert het BTW laag percentage. Deze verandering heeft ook impact op je financiële administratie. Maar gelukkig is dit in King eenvoudig te regelen.

Twee methodes

Methode 1:  De bestaande btw-code aanpassen naar 9%,
  voor het oude btw-tarief wordt een btw-code toegevoegd

  • Als je gebruik maakt van de webwinkel-koppeling met King, dan dien je meteen na het aanpassen van de btw in King de synchronisatie uit te voeren.
  • Als je beschikt over KingWMS en in de handscanners wordt ‘Verkoopprijs_incl._btw’ gebruikt, dan dien je na het aanpassen van de btw in King de gegevens in KingWMSLink opnieuw in te lezen en de handscanners te synchroniseren.
  • Meteen na de implementatie worden alle nieuwe en openstaande (nog niet verwerkte) verkooporders, projectmutaties en –termijnen, offertes en abonnementen automatisch voorzien van het nieuwe btw-tarief. Wil je van deze orders alsnog een verkoopfactuur maken met 6%, wijzig dan de 9% btw-code van alle betreffende regels handmatig terug.

Methode 2: Een nieuwe btw-code aanmaken voor het 9% btw-tarief.
  De huidige 6% btw-code blijft bestaan.

  • Je dient handmatig de btw-codes aan te passen van alle relevante (stam)gegevens in King.
  • Let op: Na de implementatie zijn alle openstaande (nog niet verwerkte) verkooporders, projectmutaties en –termijnen, offertes en abonnementen nog voorzien van het oude 6% btw-tarief. Als je van deze orders een verkoopfactuur wilt maken met het nieuwe btw-tarief van 9%, wijzig dan de btw-code van alle betreffende regels handmatig.

Aandachtspunten voordat je begint

  • Maak voor en na de wijziging een backup. Mocht er iets fout gaan, dan kun je altijd nog terug naar de oude situatie.
  • Heb je een website gekoppeld aan King? Synchroniseer dan je website op tijd, anders wordt per 1 januari 2019 nog het oude btw-percentage gehanteerd.
  • Denk aan het tijdelijk stopzetten van de taken van King Jobs en de King Task Centre voordat je begint met de btw-implementatie.

Uitgebreide documentatie